Alla inlägg under juni 2009

Av Stefan - 30 juni 2009 23:35

Det här har varit den roligaste dagen hittills! Den har varit fett chill oxå XD Det enda vi gjort är att vi sköt lite på förmiddagen och sprängde lite på eftermiddagen =PPå förmiddagen åkte vi till skjutbanan och provade på Lång-22 (stavning?) samma typ av vapen som används i skidtävlingen på Vinter-OS. Sen, från ingenstans och utan vår vetskap, så tog löjtnanterna fram två AK-5 (AutomatKarbin-5) och en PSG-90 (PrickSkytteGevär-90) som vi oxå fick testa. Fyfan vilken underbar upplevelse och shit vilket tryck de va i de sista två vapnena! Det var oförglömligt!På eftermiddagen så åkte vi till nåt öppet fält där vi skulle spränga lite. Vi började med ett hål i marken men slutade med att vi nästan sprängde bort en liten dunge =P Det var inte lika kul men rätt häftigt ändå. Fast å andra sidan så fick man se hur sprängämnen verkligen fungerar och hur explosionerna blir, och det är inte som på TV och i filmer där de tar en klump C4 på ca 1 kg och spränger ett helt hus. I verkligheten är det fullkomligt omöjligt och explosionerna blir inte alls lika maffiga. Man ser bara en litet ynkligt rökmoln, låter inte lika och tryckvågen blir mindre alltså är skadorna på personerna i en film smått överdrivna också. Men faan va maffigt det känns ändå och se nåt sprängas med egna ögon plus att ljudet kommer ca 1 sek efter att det har smällt. Och sist men inte minst så är det tyvärr näst-sista dagen imorrn vilket betyder att det är en dag närmare hemfärden. Ingen av oss här vill hem överhuvudtaget, vi skulle hellre vara kvar ett tag till men tyvärr så får vi inte det... Och samtidigt så vill man hem och sova ut samt vila kroppen lite.Peace Out!

Av Stefan - 29 juni 2009 23:42

Ja vi kom då tillbaka till p4 vid lunch igår. Hela bunten var grymt trötta både fysiskt och psykiskt, men främst så hade alla fett ont i fötterna. Att gå ca 3,5 mil och övernatta ute i skogen i två dygn har varit väldigt påfrestande för oss och vi har haft en stor press på oss. Man har verkligen fått se den riktiga personen bakom de yttre skalet som alla oftast bygger upp för att verka bättre än dem egentligen är. På eftermiddagen och kvällen så ägnade vi tiden åt att inventera och visitera skåpen så att alla har de dem ska och inte tappat nåt, och vårdat våran utrustning vi använde i helgen.Idag har vi däremot inte gjort så mycket. Vi åkte till K3 i Karlsborg och fick en grundläggande kurs i överlevnad och en guidad tur i Karlsborgs fästning. Och på vägen hem så stannade vi till vid en hinderbana och sprang den, vi var tillbaka vid ca åtta på kvällen och vi har chillat sen dess samt käkat lite välbehövlig kvällsmat. Och det har varit grymt varmt idag... Vi typ svettades så fort vi gick ut från logementet... -_-Peace Out!

Av Stefan - 25 juni 2009 00:05

Fast lite tråkigare än igår. Idag så stannade vi innanför grindarna och hade sjukvårdsutbildning o sambandsutbildning samt en liten turnering mot den andra gruppen i sommarkursen i brännboll. Självklart så vann vi, trots att vi var minst fem personer mindre än dem var. Vi vann med 110-89 så det blev en smärre utklassning. Och sen efter det så hade vi genomgång om och inför helgen då vi ska ha fältövningar, vi ska marschera 3 mil på två dagar samt sova ute i naturen. Kommer ej att skriva nåt i helgen pga det , men jag är tbx på måndag och börjar skriva igen plus ger en kort sammanfattning på helgen.Peace Out!

Av Stefan - 24 juni 2009 23:47

Idag hann vi faktiskt med ganska mycket. Vi blev väckta vid sex imorse och marscherade till matsalen för frukost, städade hela logementet och sprang hinderbanan som finns här på P4. sen så åkte vi till sveriges största, och kanske enda, stridsvagns- museum. Där hade de en massa stridsvagnar från 1908 fram tills 1947. Efter det så åkte vi tillbaka till P4 för att äta lunch, som för övrigt var jättegod, för att sedan gå till garnisons-museet där vi fick se P4s historia från 1800- talet fram tills idag. men det roligaste kom såklart sist då vi fick åka med i några av försvarsmaktens stridsfordon RG- 32, Bandvagn 309 och Stridsvagn 90 och prova styra tornet på 90 plus provsitta förarplatsen samt där skytten sitter på Stridsvagn 122. Efter det var det äntligen dags för käk igen och sedans avslutades kvällen med en turnering i fotboll och beachvolleyboll. Tydligen så ska vi ha en tävling mot den andra sommarkurs-gruppen i nån gren , som vi för övrigt inte kommit överens om än. Men nu e de dags och sova...Peace Out!

Av Stefan - 22 juni 2009 11:11

nu sitter man här på en gräsplätt utanför kasernvakten och väntar på fler folk, o lär känna dem som redan e här =P vi ska väl dra o skriva in oss snart, senast 11.30 stod de på pappret. sen ska vi käka o få vårat material. Peace Out!

Av Stefan - 22 juni 2009 07:40

Efter ett mindre uppehåll =P har ingen riktig förklaring till varför, glömde helt enkelt bort bloggen. Nu sitter man däremot på tåget mot skövde. Är i Skövde ca 10.30 Ska på elva dagars sommarläger på P4 i skövde. För er som inte vet vad det är så är det försvarsmaktens garnison, i skövde såklart XDDet här är typ andra gången i mitt liv som jag lämnar sthlm =P Nu e de tre timmar kvar.Peace out!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards